Aristotelis-Aivaliotis-ND

 216 900 4090
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ • ΝΔ • Νότιος Τομέας • Β' Αθηνών

Δικαίωση

Εκτύπωση Email

Με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε όλα εκείνα τα στόματα που αμφισβητούσαν τις ηγετικές του ικανότητες. 

Για όλους όσους συμμερίστηκαν το σχέδιο του για την αντιπολίτευση και για το μέλλον της χώρας, το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη δικαίωση. 

Ο Τσίπρας και ο Συριζα υπέστησαν μια δεινή ήττα. Η στρατηγική των προεκλογικών δοσιμάτων της εξαγοράς των ψήφων δεν απέδωσε. Το εκλογικό σώμα συμπεριφέρθηκε πολύ πιο ώριμα από τους ιθαγενείς της εποχής του Κολόμβου και έδωσε διέξοδο στην καταπιεσμένη του οργή για την ανερμάτιστη πολιτική, την υπερφορολόγηση, τα ψέματα, την αλαζονεία της τετραετίας. Ο λαϊκισμός, κυρίαρχος εδώ και μια δεκαετία, ηττήθηκε μαζί με τον Τσίπρα.

Δεν ξέρω αν αυτή η ήττα είναι «στρατηγική» ή κάτι άλλο, αφού δεν έχουν αυτές οι έννοιες νόημα στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Είναι όμως μια ήττα ηχηρή, που θα ακουστεί και στο εξωτερικό, εκεί που οι φίλοι μας σχεδιάζουν πράγματα για το μέλλον μας. Ο συνομιλητής τους θα είναι, από σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ήττα είναι ήττα. Απώλεια κυριαρχίας. End of the story.

Το αποτέλεσμα οδηγεί την χώρα σε πρόωρες εκλογές, κάτι που ο Τσίπρας απέφευγε όλο αυτόν τον καιρό. Ήταν μια αναγκαιότητα αφού με αυτό το αποτέλεσμα η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε κυβερνητική πράξη. Η ευρεία διαφορά των 9,5 μονάδων παρέχει ισχυρό σήμα ισχύος που θα την διευρύνει ακόμα περισσότερο στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Από εδώ και εμπρός έχει να αναμετρηθεί μόνο με τα πολλά προβλήματα της χώρας. Που έχουν οξυνθεί από τις νάρκες που έχει φυτέψει, εσκεμμένα, ο Συριζα. Ελπίζουμε ότι θα τα αντιμετωπίσει με πνεύμα ηρεμίας και καταλαγής, θεραπεύοντας τα ρήγματα και τον διχασμό που έχει υψώσει ο Τσίπρας και ο Συριζα

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι επίσης η ταφόπλακα για αρκετές πολιτικές προσπάθειες που άκμασαν στην περίοδο της κρίσης.
Μερικές από αυτές είχαν μεγάλη επιτυχία στο ξεκίνημα τους. Ποτάμι, Ανελ, Ένωση Κεντρώων, ΛΑΟΣ.
Η αντισυστημική ψήφος διασώθηκε, με όχημα τον Βελόπουλο και τον Βαρουφάκη. Θα κάνουν τον κύκλο τους και θα σβήσουν και αυτά, σαν διάττοντες αστέρες.
Τα κόμματα που διαρκούν έχουν τέσσερα στοιχεία που εγγυώνται την σταθερότητα τους. Ισχυρή ηγεσία, κοινωνικές αναφορές και ρίζες, μακρόβιο δίκτυο στελεχών, στοιχειώδη οργάνωση. Όσα στερούνται ένα η περισσότερα από αυτά τα στοιχεία είναι καταδικασμένα, μακροπρόθεσμα.

Η 26η Μαϊου ήταν μια σημαντική ημέρα.

* Άρθρο στον Φιλελεύθερο

Νέα Δημοκρατία Κυριάκος Μητσοτάκης Ευρωεκλογές

Εγγραφείτε στη λίστα για να μαθαίνετε τα νέα μας