«Π.Α.Μ.Ε» απέναντι

Εκτύπωση

Εδώ και λίγο καιρό το ΠΑΜΕ διαλύει δια της βίας όλες τις προσπάθειες να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ. Επεμβαίνει με τάγματα εφόδου και τραμπουκισμούς ώστε να μην εκλεγεί νέα ηγεσία στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας. 

Όχι ότι η ΓΣΕΕ είναι κανένα αγγελικό όργανο, ούτε ότι λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες άψογα εκεί, εδώ και χρόνια. Ίσως να μην λειτούργησαν και ποτέ άψογα, αφού ο κομματισμός έχει διαβρώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και το έχει κάνει δίκτυο λίγων και εγκαθέτων.

Άλλωστε οι αλλαγές που έχουν συμβεί στην δομή της οικονομίας τις τελευταίες δεκαετίες και η ταχύτητα με την οποία ο κόσμος μας αλλάζει έχουν καταστήσει τον συνδικαλισμό όπως τον ξέρουμε έναν αναχρονισμό.

Αλλά αυτή η αλητεία του ΠΑΜΕ πρέπει να σταματήσει. Αφού υπάρχει ο θεσμός της ΓΣΕΕ, οχυρωμένος νομικά, πρέπει να προστατευτεί με την δύναμη του νόμου και της τάξης. Κάτι που δεν βλέπουμε να γίνεται.

Η πολιτεία έδειξε την πυγμή της απέναντι στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είναι καιρός να δείξει παρόμοια πυγμή και απέναντι στα τάγματα εφόδου του ΠΑΜΕ. Τα οποία έχουν αποθρασυνθεί από την πολύχρονη ανοχή απέναντι τους.

Πάμε, απέναντι...

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης ΠΑΜΕ ΓΣΕΕ