Aristotelis-Aivaliotis-ND

 216 900 4090
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ • ΝΔ • Νότιος Τομέας • Β' Αθηνών

Η διαδρομή μου

Εκτύπωση Email

Το ξεκίνημα - Η Ικαρία

Ξεκίνησα τη ζωή μου με την κληρονομιά του Αϊβαλιού. Με τα κύματα του Αιγαίου να σπάνε πάνω στο νησί της Ικαρίας. Οι ρίζες πάντα με δένουν με τον τόπο και με γεμίζουν ενέργεια. Νωρίς η οικογένειά μου αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο για την Αθήνα, στη δεκαετία του ‘50. Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα στις γειτονιές της Καλλιθέας, όταν ακόμα οι δρόμοι της ήταν χωμάτινοι και τα παιδιά είχαν μονίμως πληγωμένα γόνατα.

Μέσα στις στερήσεις, ένιωσα όμως από μικρός τη φλόγα της δημιουργίας. Είχα την τύχη να σπουδάσω στην Βαρβάκειο και πέτυχα από τους πρώτους στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη σχολή Χημικών Μηχανικών- έκτος το 1971. Στο μεταίχμιο της εποχής που η χώρα άρχισε να τρέχει για να φτάσει την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η δεκαετία του ’70 καθόρισε και την προσωπική μου ζωή. Από το 1977 μέχρι σήμερα στέκεται στο πλευρό μου η σύζυγός μου, Άννα. Μεγαλώσαμε δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Παντελή. Νιώθουμε χαρά που βρήκαν το δρόμο τους, όρισαν τη δική τους πορεία στη ζωή, μας χάρισαν εγγόνια που ομορφαίνουν την ζωή μας- αν και ο γιος μου είναι ένας από εκείνους τους νέους που προσπαθούν να δημιουργήσουν σε έναν άλλον τόπο, τη Βρετανία.

Η εταιρεία – Συνεργασία και επιτυχία

Μπήκα στον επιχειρηματικό στίβο, βοηθώντας τον πατέρα μου στη δουλειά του, στον κλάδο του δέρματος. Σύντομα άνοιξα τα φτερά μου, αποκτώντας εμπιστοσύνη στις γνώσεις και δυνάμεις μου. Εκεί κατάλαβα την αξία να έχω συνεργάτες όλους τους εργαζόμενους μου. Να μοιράζομαι τις αποφάσεις και να απολαμβάνω στο βλέμμα τους την κοινή ικανοποίηση της προσπάθειας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ακόμα και σήμερα μαζί μου και η εταιρεία μου είναι η μόνη που γνώρισαν.

Η εταιρεία που δημιούργησα-μαζί με επτά συνεταίρους- έβγαλε παλικαρίσια την κρίση. Άνοιξε τα φτερά της και εκτός Ελλάδας και έφτασε να μεταβιβαστεί σήμερα κάτω από την ομπρέλα ενός διεθνούς, αλλά ελληνόκτητου ομίλου. Πετυχαίνοντας να εξασφαλίσει ακόμα καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ασφάλειας και αμοιβών για όλους τους εργαζόμενούς. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλα στο στόχο να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα μας.

Αυτήν την διοικητική επιχειρηματική, αλλά και πολιτική εμπειρία έρχομαι να προσφέρω στη δημόσια ζωή.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά γεννήθηκε στην εποχή της έντονης πολιτικοποίησης των νέων με ορόσημο το Πολυτεχνείο. Ήταν εποχή έντονων συγκρούσεων και αντιθέσεων. Ακόμα και τότε όμως, αισθανόμουν την ανάγκη της αντιπαράθεσης με επιχειρήματα, όχι με κραυγές. Ενώ ξεκίνησα από την Αριστερά, στη συνέχεια -μετά ένα πρώτο κύκλο επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης- στρατεύτηκα πολιτικά στις ιδέες της ελεύθερης οικονομίας και της φιλελεύθερης δημοκρατίας, μέσα από τις γραμμές των Φιλελεύθερων και της Δράσης. Πορεία πολυκύμαντη στο επίκεντρό της οποίας ήταν οι ιδέες και οι ανάγκες της κοινωνίας και των συμπολιτών μου, όχι η ατομική μου πολιτική διαδρομή.

Γιατί τώρα;

Γιατί τώρα είναι η  στιγμή που η χώρα πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Η στιγμή που μετά από δέκα χρόνια ύφεσης και κρίσης απαιτούνται νέες ιδέες, νέες θέσεις εργασίας, ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ένα κράτος, που θα ξοδεύει λιγότερα και θα προσφέρει πολύ περισσότερα στους πολίτες, βοηθώντας ταυτόχρονα και τις παραγωγικές δυνάμεις να ανθίσουν και τους αδύναμους να σταθούν στα πόδια τους. Σε όλα αυτά όρθωσε τεράστια εμπόδια η απερχόμενη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που απέδειξε ότι ξέρει μόνο να καταστρέφει τα κίνητρα για εργασία και παραγωγή με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης για να δίνει πρόσκαιρα επιδόματα σε όσους θεωρεί εκλογικό της κοινό. Παράλληλα δίχασε βαθιά την ελληνική κοινωνία και εφάρμοσε μια παλαιοκομματική μέθοδο στην οικοδόμηση του δικού της κομματικού κράτους.

Επί είκοσι σχεδόν χρόνια οι πολιτικοί μου αγώνες είχαν στόχο να απαλλαγεί το ελληνικό κράτος από τον κομματισμό και τη φαυλοκρατία και να απελευθερωθούν οι τεράστιες δυνατότητες που έχουμε αν εμπιστευτούμε όσους παράγουν και δημιουργούν σ’ αυτή τη χώρα. Να γίνουμε επιτέλους μια ισχυρή και αισιόδοξη ευρωπαϊκή χώρα. Αυτός είναι ο λόγος που ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει μια νέα αρχή για να ξαναδώσει ελπίδα στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας τον από κοντά έχω πιστέψει στο δικό του όραμα να γεφυρωθούν τα πολλαπλά ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία. Μου εμπιστεύθηκε τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας ώστε να μελετήσουμε τις μεγάλες αλλαγές της επόμενης ημέρας που μπορούν να κινητοποιήσουν ξανά την δημιουργία στην Ελλάδα.

Πιστεύω βαθιά ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική πρόταση, με στιβαρή κυβέρνηση, ικανή να αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών αλλά και να τολμήσει ριζοσπαστικές λύσεις. Περνάει μέσα από τη σύνθεση και τη μετριοπάθεια αλλά και την καταλαγή της πολιτικής διαπάλης που οξύνει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να απελευθερώσουμε τη χώρα

Τα προβλήματα που μας περιμένουν είναι πολλά και μεγάλα. Ξεχωρίζει η επείγουσα ανάγκη δημιουργίας νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας που να αντιστρέψουν τη φυγή των νέων μας, το brain drain. Όπως και πολλοί Έλληνες γονείς, πληγώνομαι να βλέπω το δικό μου παιδί να σπέρνει μια άλλη κοινωνία και να θερίζει τους καρπούς της ευημερίας εκεί, αφήνοντας το δικό μας χωράφι να αγριέψει. Ξεχωρίζει η αντιμετώπιση της ανομίας και η οικοδόμηση ξανά ενός αισθήματος ασφάλειας. Ξεχωρίζει στην περιοχή μας η δημιουργία ενός συνεκτικού και ενιαίου σχεδίου για την ήπια και περιβαλλοντικά φιλική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, από τη Βάρκιζα μέχρι τον Πειραιά, για να μπορεί η Αθήνα να κοιτάξει προς την θάλασσα και οι κάτοικοι της να μπορούν να απολαμβάνουν αυτό το εξαιρετικό δώρο της Φύσης που σήμερα μένει είτε ανεκμετάλλευτο, είτε ουσιαστικά απαλλοτριωμένο από κάθε είδους μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Αυτήν την περιοχή φιλοδοξώ να αντιπροσωπεύσω στην Βουλή. Και να συμβάλω να γίνει το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας το πιο όμορφο και ελκυστικό στον κόσμο.

Ο Νότος

Έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Καλλιθέα. Το μεγαλύτερο μέρος τόσο της επαγγελματικής, όσο και της προσωπικής μου ζωής το έχω περάσει διατρέχοντας τους δρόμους της Νότιας Αθήνας. Αντικρίζω σχεδόν καθημερινά τη θέα του Σαρωνικού κόλπου όπως αυτός ξεδιπλώνεται σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής.

Με πληγώνουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας όχι μόνο στη Νότια αλλά και στην Ανατολική Αθήνα. Αισθάνομαι την ανάγκη να προασπίσω  τους κόπους των ανθρώπων που μοχθούν για μια καλύτερη ζωή. Να δοθούν ευκαιρίες στους επαγγελματίες, που βλέπουν τη βαριά φορολογία να τους λυγίζει. Να υπάρξει αισθητή βελτίωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με άξονα την επέκταση του μετρό.

Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης

Εγγραφείτε στη λίστα για να μαθαίνετε τα νέα μας